Particulier huisje huren

De voordelen van een particulier huisje huren

Wie een huisje in de bossen of strand huren wil, doet er goed aan om te kijken naar ons aanbod particuliere vakantiehuisjes. Weliswaar worden deze particuliere huisjes ook verhuurd via gespecialiseerde verhuurorganisaties. Ze zijn stuk voor stuk bijzonder en bijna altijd vrijstaand. Waar en wanneer ga jij een particulier huisjes aan zee, strand of bos huren?

heerlijke huisjes particulier banner

Particuliere huisjes zijn vaak natuurhuisjes

Als je niet van grootschalige vakantieparken huurt maar méér van vrijstaande vakantiehuisjes midden in de natuur, zit je bij het particuliere aanbod goed. Nagenoeg al deze particuliere vakantiehuisjes liggen midden in de natuur en zijn echte natuurhuisjes. Een enkel natuurhuisje ligt op een kleinschalig vakantiepark voor rustzoekers en soms 55 plussers.

Particulier huisje huren met sauna of hottub

Het is zeker ook mogelijk een particulier huisje te huren met sauna of hottub. Enkele particuliere vakantiehuisjes in Zuid-Limburg, Drenthe, Gelderland, Overijssel, De Ardennen en Wallonië hebben zelfs een infraroodsauna en hottub. Ook kan je een particulier vakantiehuis huren met open haard en buitenjacuzzi. Voordeel hierbij is dat je de sauna, jacuzzi of hottub voor je alleen hebt en niet met gasten van bijvoorbeeld een vakantiepark hoeft te delen.

Villa for You wintersport banner


In veel particuliere huisjes worden honden toegelaten

Nog een voordeel van het huren van een particulier vakantiehuis. In veel particuliere vakantiewoningen worden honden toegelaten. Sterker nog, in een aantal van deze vrijstaande vakantiehuisjes aan de kust of in het bos, zijn zelfs 2, 3 4 of 5 honden welkom. Veel particuliere eigenaren van dit type huisjes heeft zelf ook een hond. Je treft dan ook niet zelden een hondenmand, bench en eet- en drinkbakken aan in het huisje. Ook kan je soms een chalet, bungalow of boshuisje met omheinde tuin huren voor jouw vakantie met hond.


Liever je vakantie met hond bij een bungalowpark met hond boeken?

Het kan zijn dat je alleenstaand bent en juist tijdens je vakantie met hond behoefte hebt aan gezelschap. Of je hebt een gezin met kinderen en hond en boekt je vakantiehuisje liever op een bungalowpark met hond. In dat geval kan je beter kijken bij de aanbiedingen van de vele bungalowparken. Boek bijvoorbeeld je last minute bungalow met hond via een vakantiepark keten zoals Roompot of Landal. Daar kan je meestal ook een last minute bungalow met hond in het hoogseizoen boeken. Wel is het zo dat die last minute aanbiedingen gelden voor maximaal 2 honden per bungalow. Voor een vakantie Nederland of België met 3, 4 of 5 honden moet je dan toch bij de aanbieders van particuliere vakantiehuizen zijn.

wandelen met hond in de natuur

Last minute huisjes

Particuliere huisjes die via professionele verhuurorganisaties te huur worden aangeboden, zijn soms ook als last minute aanbieding te huur. De particuliere huiseigenaar moet dan wel een boekingsmodule bijhouden. Net zoals bij last minute vakantieparken, wordt er ook bij het particuliere aanbod een aantrekkelijke korting verleend als je kort voor vertrek nog een particulier huisje huurt. Er is echter geen standaard regel voor het percentage korting dat een huiseigenaar verleent. Iedere verhuurder bepaalt zelf of er een last minute korting verleend wordt en hoeveel.

Meer voordelen verbonden aan het huren van particuliere vakantiehuisjes

Naast de genoemde voordelen, zijn er nog meer pluspunten op te noemen. Als je bijvoorbeeld rechtstreeks een particulier huisje kunt huren bij de eigenaar, vervallen bepaalde bemiddelingskosten. Je bent dan meestal goedkoper uit. Ook is “maatwerk” eerder mogelijk. Denk aan het plaatsen van een babybedje, of het huren van een huisje met houtkachel inclusief haardhout. Als je een particulier huisje bij de boer of tuinder huurt, is het soms mogelijk dat je dagelijks verse eieren en groente krijgt. Bij de huur van een huisje in een boomgaard in oktober heb je soms gratis appels, peren of ander fruit. Een natuurhuisje of particulier huisje huren, biedt soms onverwachte voordelen. Dat maakt het vakantie vieren bij de particulier of kamperen bij de boer juist zo leuk en bijzonder.

Interhome particuliere huizen banner